3.2 Sosisaalisen median verkostot ja opetus
Minulla ei ole vielä juurikaan kokemusta opettajan työstä saati some- palvelujen käytöstä opetuksessa. Käytän työssäni kuitenkin paljon sähköpostia niin muiden opettajien kuin opiskelijoiden kanssa viestittämiseen. Huono puoli siinä on se, että kaikki opiskelijat eivät lue postiaan säännöllisesti saati vastaavat siihen. Ja se vastauksen odottaminen on raivostuttavaa. Helpommalla pääsee, kun soittaa.
Keskustelua, tiedotusta ja verkostoitumista tapahtuu kuitenkin myös sosiaalisen median palveluissa. Sen avulla opettajat ja oppilaat voivat ylläpitää ja luoda yhteyksiä työelämään, harjoittelu- ja työssäoppimispaikkoihin ja eri oppilaitoksiin.
Omalla alallani hoitotyön opetuksessa käytetään Facebookia lähinnä tiedottamiseen ja verkostoitumiseen. Julkiset blogit eivät sovellu hoitoalalle salassapito- ja yksityisyydensuojan vuoksi. Suljettu blogi esimerkiksi Moodlessa, jonne pääsi vain tietty ryhmä ja opettaja on asia erikseen. Lisäksi Google Docs ja muut ryhmätyöskentelyyn soveltuvat yhteistyöpalvelut, ehkä Twitter sekä suljetut kuvapalvelut yhteisiksi kuvia ja sijaintitietoja hyödyntäviksi havaintopäiväkirjoiksi voisivat sopia myös opetuskäyttöön. Opettajan pitäisi kuitenkin hallita nämä palvelut hyvin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti